Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Στη βροχερή Φουζέρ της Βρετάνης {α΄}

Η Φουζέρ (Fougères) είναι μια κωμόπολη στη βορειοδυτική Γαλλία, στο νομό Ιλ-ε-Βιλαίν της Βρετάνης. Ανήκει στο δίκτυο πόλεων του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού «Πόλη της Τέχνης και της Ιστορίας» κι έχει γύρω στους 23.000 κατοίκους.
Μετά τον 19ο αιώνα, η κωμόπολη γνωρίζει την εκβιομηχάνιση και γίνεται μεγάλο κέντρο υποδηματοποιίας μέχρι το 1944, χρονιά του βομβαρδισμού της Φουζέρ. Κατά την δεκαετία του ’70, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή καινούριες βιομηχανίες, όπως οι βιομηχανίες γυαλιού, ηλεκτρονικής και ρομποτικής που βοήθησαν στην οικονομική άνθιση του τόπου.
Στην Φουζέρ αξίζει να επισκεφτούμε την μεσαιωνική συνοικία με τα τυπικά παλιά σπίτια της Βρετάνης και τα στενά δρομάκια, τον Δημόσιο Κήπο και το μεσαιωνικό οχυρό, γνωστό ως Πύργο της Φουζέρ (le Château de Fougères).







Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Το Δωδεκαήμερο της Άριας Κομιανού




Τα έργα της χαράκτριας Άριας Κομιανού που παρουσιάζονται εδώ αναπαριστούν σκηνές από τα ιερά γεγονότα του Δωδεκαήμερου και πιο συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα, την Προσκύνηση των Μάγων, την φυγή στην Αίγυπτο και τα Θεοφάνια.
Η Άρια Κομιανού δημιούργησε αυτά τα όμορφα χαρακτικά για την εικονογράφηση των σχολικών εγχειριδίων Καινή Διαθήκη (για την Δ' Δημοτικού, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, 1972) και Ευαγγελικές Περικοπές (για την Ε' και ΣΤ΄ Δημοτικού Ο.Ε.Δ.Β., 1977).

Να ευχηθούμε στην καλλιτέχνιδα χαρούμενες γιορτές και πάντα δημιουργίες!
Για τον Χαρακτικό Κόσμο της Άριας Κομιανού, δείτε περισσότερα εδώ κι εδώ.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Music Break 4

Αν θα μπορούσα τον Κόσμο να άλλαζα...

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Καλές Γιορτές!







[Φωτογραφίες από το www.tovima.gr]