Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ξενάγηση στην Αβράνς της Νορμανδίας



Η Αβράνς (Avranches) είναι κωμόπολη και λιμάνι της βορειοδυτικής Γαλλίας, στο νομό της Μάγχης (Manche) στην Κάτω Νορμανδία (Basse Normandie) και βρίσκεται χτισμένη σε ένα λόφο στο μυχό του Κόλπου του Μον Σαιν Μισέλ. Η λέξη Αβράνς προέρχεται από το όνομα του κέλτικου φύλου που έχτισε την πόλη, των Abrincatui που σημαίνει «οι πολεμιστές της ελώδους περιοχής». Κατά τη ρωμαϊκή εποχή η Αβράνς υπήρξε σημαντικότατο κέντρο, σήμερα όμως ο πληθυσμός της υπολογίζεται μόλις στους 8500 κατοίκους.
Οι περισσότεροι επισκέπτες περνούν απ’ την Αβράνς, κατευθυνόμενοι προς το βραχώδες νησάκι Μον Σαιν Μισέλ (Mont Saint Michel), όπου βρίσκεται το ομώνυμο φημισμένο αβαείο. Στη στάση τους στην Αβρανς έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον Πύργο της πόλης (le Donjon d’Avranches), χτίσμα του 11ου αιώνα, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα, επίσης του 11ου αιώνα, την εκκλησία της Παναγίας των λιβαδιών (l’église Notre-Dame-des-Champs), χτισμένη κατά τον 19ο αιώνα σε νεογοτθικό ρυθμό, το Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας, τον βοτανικό κήπο Jardin des Plantes, την βασιλική του Αγίου Ζερβαί του 17ου αιώνα, το Scriptorial, δηλαδή το μουσείο όπου φυλάσσονται πάνω από 200 τόμοι μεσαιωνικών χειρογράφων από το αβαείο του Μον Σαιν Μισέλ και τέλος, το μνημείο Πάττον στο σημείο που ο Αμερικανός στρατηγός George Patton και η 3η αμερικανική στρατιά διέσπασαν το γερμανικό μέτωπο τον Ιούλιο του 1944.























8 σχόλια:

Artanis είπε...

Χα, πρέπει να πάω εκεί...Το ονειρεύομαι από την εποχή που έκανα Γαλλικά και από τον "ταξιδευτή" του Ολντφιλντ..
http://www.youtube.com/watch?v=3iRZnk54d68

P. Kapodistrias είπε...

Όμορφος τόπος, αν και μουντός! Τον διέπει Μυστήριο και -λες- κρυμμένα μυστικά!
Μάλλον δεν θα πάμε ποτέ... Κλαψ...

Δέσποινα είπε...

@ Αrtanis,
Είναι παραμυθένιος τόπος το Μον Σαιν Μισέλ! Ακολουθούν σχετικά ποστ μόλις τελειώσω με την Αβράνς!

Δέσποινα είπε...

@ Π.Κ.,
έτσι είναι η Νορμανδία και η γειτονική της Βρετάνη: όμορφες αλλά μουντές!!! Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τέλη Ιουνίου, μέρα - μεσημέρι κι όμως ο ήλιος ήταν άφαντος!

kiki είπε...

Ένα ταξιδάκι θα ήταν ό,τι έπρεπε για μένα τώρα!

Crazy Tourists είπε...

Τι όμορφη πόλη!!

Τρελοτουρίστρια

Δέσποινα είπε...

@ Κική,
και για μένα!!!!! Αλλά για να είμαι ειλικρινής όχι μόνο τώρα! Πάντα είμαι έτοιμη για ένα ταξιδάκι! :)) Φιλιά!

Δέσποινα είπε...

@ Τρελοτουρίστρια,
όμορφη πόλη, ναι! Μικρή και μαζεμένη! Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη στο blog! Χαιρετισμούς!!!