Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Άγιος Βασίλης έρχεται!


Καλή χρονιά σε όλους,
γεμάτη αισιοδοξία, χαρές και δημιουργίες!!!

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Να τα πούμε;;;


Καλά Χριστούγεννα
με αγάπη και ζεστασιά στις καρδιές μας!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το «Αληθώς» στο Γυμνάσιο Βανάτου Ζακύνθου για τα 100 Χρόνια Ελύτη


Στη σειρά των δράσεών του το «ΑΛΗΘΩΣ», το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου της Ενορίας Βανάτου Ζακύνθου, επισκέπτεται το Γυμνάσιο Βανάτου, στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου νεοέλληνα ποιητή ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ.

Η σχετική συνάντηση – γιορτή, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου, κατά την οποία θα ομιλήσει ο υπεύθυνος του Μορφωτικού Κέντρου, λογοτέχνης και εκπαιδευτικός π. Παναγιώτης Καποδίστριας, με θέμα:

«Ο Ελύτης, με αποκρίσεις στην Κρίση».

Μαθητές θα απαγγείλουν ποιήματα του Ελύτη, ενώ τα παιδιά της Χορωδίας του Σχολείου θα αποδώσουν μελοποιημένους στίχους του. Τη φιλολογική ευθύνη της εκδήλωσης έχει η φιλόλογος Ισιδώρα Μπίλλια, το μουσικό μέρος επιμελείται ο μουσικός Γιώργος Γιόρτσιος, ενώ την καλλιτεχνική φροντίδα έχει ο καθηγητής εικαστικών Γιώργος Σίσκος.

Σε όλους τους μαθητές θα διανεμηθεί ένα βιβλίο δοκιμίων, που αφορά στο έργο του Τιμώμενου Ποιητή, προσφορά του «Αληθώς».

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Προεόρτια σύναξη για τον Άγιο Διονύσιο και τα Χριστούγεννα, η 5η δράση του «Αληθώς»



Στην επιτυχημένη σειρά των δράσεών του το «ΑΛΗΘΩΣ», το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου Ζακύνθου, διοργανώνει προεόρτια σύναξη, με συναυλία και λαογραφική ομιλία, που αφορά στον Πολιούχο τής Ζακύνθου Άγιο Διονύσιο και τις εορτές των Επιφανίων, στο πλαίσιο μάλιστα της ολοκλήρωσης του καλλιτεχνικού διακόσμου του περικαλλούς ναού της Παναγούλας Μπανάτου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7.30 το βράδυ, στον ανωτέρω ναό της Παναγούλας Μπανάτου και θα περιλαμβάνει λαογραφική ομιλία τού λογοτέχνη – εκπαιδευτικού ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΛΕΜΟΤΟΜΟΥ, με θέμα:

«Από το τριήμερο του Αγίου στο Δωδεκαήμερο».

Αμέσως μετά, η καταξιωμένη 25μελής Χορωδία «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κ. Κώστα Μεϊντάνη, θα δώσει μεγάλη Συναυλία με ψάλματα και άσματα, που αφορούν στον Οικείο Άγιο των Ζακυνθίων και τα Χριστούγεννα.
Η παρουσία σας θα χαροποιήσει πολύ στους συντελεστές του «ΑΛΗΘΩΣ» και της γιορτής, οι οποίοι μάλιστα σας ευχαριστούν εκ των προτέρων!